Șmecherii cu 10 mii de euro pensie rămân cu ele, fraierii trebuie să muncească până la 65 de ani. Budăi: Pensiile aflate în plată nu vor scădea, că nu au cum să scadă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că pensiile aflate în plată nu vor scădea, că nu au cum să scadă. El a menţionat că principiul de bază de la care s-a pornit cu Comisia este acela de a nu mai permite prin legislaţia ca sistemele să fie abuzate. Pensiile militare nu sunt pensii speciale, a mai arătat Budăi.

Întrebat ce se întâmplă cu pensiile aflate în plată, Marius Budăi a spus: Pensiile aflate în plată nu vor scădea, că nu au cum să scadă. ”Vorbim doar de acele pensii care depăşesc salariul aflat în activitate şi acelea care nu afectează partea de contributivitate, lucru care este deja în proiectul de lege propus de Guvern şi trimis în Parlament”.

Despre pensiile militarilor şi a celor de la MAI, ministrul a spus că pensiile militare sunt şi ele supuse reformei.

”Pensiile militare au trecut prin patru reforme până acum iar atît premierul cât şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu sunt extrem de determinaţi ca implementarea PNRR să nu fie pusă în pericol, chiar dacă unii la un moment dat au greşit. Noi trebuie să căutăm acele soluţii şi suntem în căutarea acestor soluţii acum şi discutăm cu Comisia astfel încât nici să nu bulversăm sistemele, nici să afectăm sistemele din punct de vedere al independenţei (..) Am spus-o şi eu de foarte multe ori că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Principiul de bază de la care s-a pornit cu Comisia este acela de a nu mai permite prin legislaţia ca sistemele să fie abuzate, acesta este principiul de bază. În rest, pensiile militare nu sunt pensii speciale. Legislativ, nicio pensie din România nu este pensie specială însă trebuie să faci această tranziţie către omul obişnuit. Nu trebuie să mai fie deosebiri atât de mari”, a spus, citat de news.ro, ministrul.

Despre magistraţi şi funcţionarii parlamentari, ministrul Muncii a spus că nu vor mai putea să îşi aleagă perioada la care să fie raportată baza de calcul pentru pensie. ”Acest lucru se întâmplă treptat şi atunci când vom avea amendamentele gata vom vedea că va fi la lege o anexă (..) care va conţine tabele astfel încât în funcţie de anul şi luna ieşirii la pensie, vor avea perioade diferite”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *