SNAPDRAGON 850 PROMITE LAPTOP-URI CU AUTONOMIE MAI MARE

Windows 10 on ARM este o nouă direcţie pentru Microsoft, iar partenerul său Qualcomm pare să fie preocupat de îmbunătăţirea dispozitivelor bazate pe acest sistem de operare. Modelele lansate până în prezent erau bazate pe chipset-ul Snapdragon 835, lansat anul trecut pentru smartphone-uri, iar momentan acestea nu au făcut trecerea la Snapdragon 845. După anunţul modelului de chipset Snapdragon 850, cel mai probabil că acestea vor face saltul direct la noua versiune.

Laptop-urile cu chipset-uri Snapdragon care vor fi lansate în viitorul apropiat vor fi considerabil mai puternice decât cele lansate în trecut, Snadpragon 850 fiind optimizat special pentru acestea. Ca şi în cazul altor chipset-uri realizate special pentru anumite categorii de produse (precum W2100 sau XR1 de la Qualcomm), noul model pare să fie bazat pe un design deja existent, cu modificări în puncte cheie pentru a se mula mai bine pe platformă.

Snapdragon 850, care este o revizie de Snapdragon 845, va oferi performanţă mai bună cu 30% faţă de modelul 835, consum de energie mai eficient, care va aduce autonomie cu 20% mai mare şi viteze de transfer LTE Gigabit cu 20% mai mari (1,2 Gbps).

La nivel de arhitectură, Snadpragon 850 integrează aceleaşi nuclee Kryo 385, la o frecvenţă mai mare, de 2,95 GHz, cu un GPU Adreno 630, un procesor secundar Hexagon 685, procesor de imagine Spectra 280 şi un modem LTE Snapdragon X20. Acesta ar trebui să asigure performanţă mai bună în special în jocurile 3D, ar trebui să fie mult mai bun în activităţi care implică AI şi va deschide calea către noi design-uri de dispozitive cu Windows.

Qualcomm se laudă cu o autonomie de peste 24 de ore.

Primele dispozitive cu Snapdragon 850 şi Windows 10 on ARM vor fi lansate, probabil luna viitoare.

 

Sursa foto: www.pcmag.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *