Soarta Secției lui Tudorel Toader de investigare a magistraților, decisă la CCR!

Curtea Constituţională a României dezbate astăzi sesizarea PNL şi USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor. În decembrie 2018, PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 90/2018 referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor.

„Avem motive atât cu privire la modul în care a fost adoptată această OUG, precum şi modalitatea exactă în care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG. Am solicitat CCR să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu un număr de patru întrebări preliminarii, care, sperăm noi, odată trimise Curţii Europene şi Curtea Europeană pronunţându-se asupra acestor întrebări, va lămuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi dacă raportul MCV, rapoartele din desfăşurarea activităţii de monitorizare, control şi verificare al nostru sunt obligatorii”, explica, atunci, deputatul liberal Ioan Cupşa.

Secția de inestigare a magistraților este contestată și de judecători și de procurori după ce ministrul Justiției, Tudorel toader, a scos-o de sub tutela Parchetului General, fiind practic la dispoziția Ministerului Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *