ŞOC pentru români: Preţurile alimentelor vor creşte cu 23%!

Premierul Ludovic Orban discută la această oră cu reprezentații industriei alimentare despre stocurile de alimente. Concluziile discuțiilor vor fi prezentate la finalul ședinței.

Începând cu luna septembrie prețurile la alimente vor exploda, potrivit reprezentanților industriei alimentare. Cauzele principale sunt pandemia, și seceta din acest an. Cea mai importantă majorare a prețului va fi resimțită la pâine și produsele de panificație.

Factorii cei mai importanți care vor duce la scumpiri în lanț sunt pandemia de coronavirus și seceta cu care ne confruntăm în acest an. Dacă la începutul pandemiei, românii se îmbulzeau în supermarketuri pentru a-și face stocuri de alimente, acum frecvența cu care merg oamenii la cumpărături este mai redusă. Specialiștii vorbesc de scăderea puterii de cumpărare după ce foarte mulți români au intrat în șomaj.

În această perioadă, oamenii au devenit mult mai precauți cu cheltuielile pe care le fac.

Potrivit Institutului Național de Statistică, prețurile alimentelor ar putea crește în următoarea perioadă și cu 23%.

„În luna iunie am înregistrat cele mai mari prețuri de vânzare a grâului. Cine nu a modificat prețurile până acum probabil că le va modifica după cumpărarea grâului nou și se va vedea în piață o creștere de prețuri la pâine care este necesară pentru că trebuie să pui de acord cheltuielile cu veniturile pe care realizezi”, declaraAurel Popescu, președintele Rompan, la începutul lunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *