ŞOCANT. Avocatul Poporului, sluga PSD, Renate Weber, NU mai vrea STARE DE ALERTĂ, deşi cazurile de coronavirus au explodat în România!

Avocatul Poporului, sluga PSD, Renate Weber, a subliniat, astăzi, în ziua în care România a depăşit 1.700 de cazuri de coronavirus, ca posibilitatea constitutionala a restrangerii exercitiului unor drepturi si libertati vizeaza o perioada limitata de timp, iar starea de alerta instituita in contextul epidemiei de COVID-19 se „tot” prelungeste lunar.

„Suntem astazi in situatia in care vedem ca starea de alerta se tot prelungeste din luna in luna. Noi nu avem o legislatie clara sa ne spuna care este limita maxima. Ma intreb: Daca pandemia mai dureaza inca 2 ani jumatate – 3, vom avea stare de alerta o perioada atat de lunga? Pentru ca posibilitatea constitutionala a restrangerii exercitiului unor drepturi si libertati e aceea de a fi pe o perioada de timp limitata. In momentul in care insa ne ducem cu aceste restrangeri pe durate de timp atat de mari intrebarea se pune daca nu cumva insasi esenta acelui drept este in realitate atinsa”, a explicat Weber, la prezentarea Raportului Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului si masurile exceptionale dispuse in perioada starii de urgenta si a starii de alerta (16 martie – 10 septembrie 2020).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *