ȘOCANT. Judecătorul Danileț, SANCȚIONAT de CSM-ul condus de Savonea, omul PSD, pentru că a criticat schimbările scandaloase din Justiție

Oamenii PSD-ALDE din CSM nu se lasă și s-au pus pe sancționat pe cei care îndrăznesc să critice măsurile social-democrate. CSM este condus acum de Lia savonea, o apropiată a PSD. Judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat de Secția pentru judecători a CSM pentru că a încălcat Codul deontologic prin luările de poziție pe care le-a avut cu privire la modificările scandaloase din sistemul judiciar.

În urmă cu o săptămână, Cristi Danileț anunța că nu se va prezenta astăzi la CSM și nici nu va mai da curs vreunei invitații din partea Consiliului pentru „presupuse delicte de opinie”.

„Săptămâna viitoare ar trebui să merg la CSM pentru a răspunde cu privire la anumite afirmații făcute de mine în mediul online. Sunt trei astfel de acțiuni derulate împotriva mea de la începutul acestui an și încă una în stadiu incipient.

Vreau să fie foarte clar: nu accept să dau explicații nimănui pentru ceea ce scriu sau spun, cât timp nu comentez dosare în curs de derulare, nu critic colegi și nu instig la încălcarea legii. Particip activ la dezbaterile publice cu privire la subiecte interesând aspecte socio-juridico-politice încă din anul 2003. Până acum, niciodată nu mi s-a imputat nimic. Mai mult, toate afirmațiile mele sunt în aceeași manieră, relevând o constanță a principiilor pe care le susțin de mulți ani și care sunt conforme standardelor internaționale privind justiția. Brusc însă, au apărut mai multe autosesizări ale Inspecției care are puterea de a alege în mod arbitrari pe ce magistrat să urmărească și pentru ce postări și interviuri.

Ei bine, de azi înainte nu voi mai da curs niciunei chemări la CSM sau Inspecție pentru presupuse delicte de opinie. În România încă avem libertatea de expresie și înțeleg să îmi exercit acest drept ca orice alt cetățean, în mod demn și integru, cu singurele limite impuse expres de legea ce guvernează statutul magistraților.”, scria Danileț pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *