ȘOCANT. Medic fals la un spital de stat! Anchetă de proporții

Șocant! O tânără de 30 de ani care nu ar fi terminat nici liceul se dă drept medic ginecolog la Spitalul Ilfov unde activează de 10 ani și chiar participă la intervenții chirurgicale.

Un nou caz de practicare a medicinei fără studii de specialitate a fost descoperit de jurnaliștii de la libertatea.ro. Este vorba despre o femeie de 30 de ani, care și-ar fi inventat o diplomă de medic. Aceasta lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

„Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, povesteşte una dintre asistentele din spitalul public, pentru Libertatea.

Jurnalistii au prezentat si o filmare in care femeia apare în sala de operații, în timp ce coase o pacientă la finalul unei intervenții ginecologice. Mai mult, Raluca Bârsan este cunoscuta drept medic si se recomanda ca „absolventă a UMF Carol Davila, şi rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013″, însă potrivit informatiilor prezentate de jurnalisti nu ar fi terminat liceul.

„Și pe mine Raluca m-a cusut la naştere, după cezariană”, mărturiseşte una dintre asistentele de la Spitalul Județean Ilfov.

„În cazul meu, deşi am cerut explicit ca Raluca să nu intre în sală, ea a fost totuşi acolo când am născut”, spune o altă asistentă.

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan e „voluntară pentru activităţi medicale”.

„Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, spune Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, menționând : „din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals”.

Conducerea spitalului e evitat sa dea explicații jurnaliștilor. În momentul în care a fost descoperit Matteo Politi, ministrul Sănătății a avut un atac virulent la clinicile private acuzând faptul că într-un spital de stat nu s-ar fi putut întâmpla niciodată așa ceva.

Ministrul Sanatatii spunea, la aparitia cazului italianului cu 8 clase care practica medicina in Romania, ca in spitalele de stat nu exista astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *