Șocant! O mamă a reclamat profesoara de engleză pentru că i-a învățat pe copii cuvântul foot

O anchetă cel puțin neobișnuită a fost declanșată la Cluj unde, în urma reclamației unei mame, o profesoară de engleză a fost luată la întrebări cu privire la faptul că, în cadrul unei lecții, la clasa a III-a, a folosit cuvântul „foot”.

Pentru că în limba engleză “oo” se citește “u”, o mamă a reclamatt profesoara de engleză că îi învață pe copii cuvinte obscene.
„Sunt profesoară de limba engleză. Am avut lecția „Human body” la clasa a III a. Cuvantul „foot” (care se regăsește în carte) în limba engleză înseamna „picior, laba piciorului”. Acest cuvânt se pronunță „fut”, doi de „o” în limba engleză se citesc „u”. În ultima saptămână de școala din decembrie, a venit la scoală mama unui elev să mă reclame pe motiv că folosesc cuvinte vulgare la oră. Doamna nici măcar nu a venit la mine, s-a dus direct la director”, povestește profesoara, prin intermediul unei postări Facebook.

În ciuda faptului că, în cadrul întâlnirii din biroul directorului, profesoara i-a explicat mamei situația, ulterior ea s-a trezit și cu o invitație la Inspectoratul Școlar, unde trebuie să dea explicații pe același subiect.
Potriviti ziardecluj.ro, inspectorul Vasile Cuibus, de la ISJ Cluj, a confirmat această situație inedită: „Într-adevăr există o sesizare formulată împotriva unei profesoare de limba engleză. Din păcate așa este birocrația. Trebuie să respectăm procedura și să facem verificări. Săptămânal primim sesizări similare. Nu există motive de îngrijorare. Sunt convins că se va lămuri situația”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *