ȘOCANT. PNL-ist de frunte, EXTRĂDAT în SUA pentru fraude informatice de 34 milioane de dolari!

Beniamin Filip Ologeanu, membru al Biroului Politic Judeţean al PNL Olt, se numără printre cei 12 români extrădaţi recent în Statele Unite ale Americii, unde sunt inculpaţi pentru fraude informatice într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane dolari.

Ologeanu (29 ani) a fost ridicat după o descindere a Poliţiei în decembrie 2018 şi a fost predat autorităţilor americane în ianuarie.

Conform DIICOT, ancheta la care au contribuit autorităţile române a fost coordonată de Secret Service. Prejudiciu estimat la 34 de milioane de dolari „Începând cu anul 2016, mai multe persoane din Bucureşti, Cluj, Craiova şi Alexandria au fost implicate în săvârşirea de fraude informatice care au avut ca ţintă cetăţeni americani, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari. Activitatea infracţională a suspecţilor a constat într-o schemă de fraudă a licitaţiilor online, concepută pentru a înşela utilizatorii care doreau să achiziţioneze produse de pe internet. Prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, membrii grupului au postat anunţuri cu marfă care nu exista în realitate. Victimele interesate să cumpere bunurile inexistente erau îndrumate să contacteze «vânzătorul» prin telefon sau e-mail. Suspecţii operau «centre de comandă» unde ofereau pe larg explicaţii a motivelor pentru care bunurile din anunţuri erau ofertate la un preţ scăzut şi precizau că acestea trebuie să fie comercializate cât mai rapid..

Ologeanu a ajuns în PNL după alegerile locale din 2016, când activitatea politică desfăşurată în cadrul organizaţiei ALDE Scorniceşti i-a convins pe liberali „să-l transfere”, lucru care s-a întâmplat în acelaşi an. De câteva luni, Ologeanu a ajuns membru în structura de conducere judeţeană, în Biroul Politic Judeţean al PNL Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.