ȘOCANT. Trei infirmiere de la unul dintre cele mai mari spitale din București, filmate când ÎNJURĂ și AMENINȚĂ pacienții! (VIDEO)

Imagini de-a dreptul șocante filmate cu camera ascunsă la spitalul Municipal din București! Trei infirmiere au fost filmate în timp ce înjurau și amenințau pacienții. Primului pacient i-au transmis o amenințare clară: îi taie mâna. „Băă, cu tine vorbesc! Ridică c..u sus! Ia mâna de aici! Ia mâna, mă, n-auzi! Dacă ți-o mai scoți, să dea dracu dacă nu ți-o tai (n.r. – mâna)!”. Alt pacient a fost luat la rost pentru că ar fi făcut pe el. „Te-ai p…t pe tine? Nu te-ai p…t? Pune mâna să vezi! Pune mâna pe blugi. Păi, de ce e mă uzi, m-am p…t eu?”. una dintre infirmiere a spus că i-ar omorî pe toți.

Imediat după apariția imaginilor, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a propus desfacerea contractelor de muncă ale infirmierelor agresoare.

„Ca urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la atitudinea unor angajate ale Spitalului Universitar de Urgență București, Unitatea de Primiri- Urgențe, facem următoarele precizări: Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgență București promovează o relație corectă, umană cu pacienții, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală și se străduiește să răspundă prin metode pașnice la toate încercările de provocare din partea pacienților și aparținătorilor acestora”, a transmis unitatea medicală. Comisia de disciplină a spitalului se va întruni și va analiza cazul, iar sancțiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor. „Comisia de disicplină se va întruni mâine dimineață (vineri – n.red.) și va stabili sanctiunile. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie aplicată cea mai drastică sancțiune și anume desfacerea contractului de muncă. Este clar că aceste persoane nu au ce căuta într-un spital”, a afirmat Sorina Pintea, ministrul sănătății.

VIDEO

https://www.facebook.com/428390914595927/videos/2466016440084533/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *