Șocant! Unui bărbat i-au fost scoși ochii, la propriu, într-o instituție a statului. A ajuns la spital cu globii oculari in pungă

 

 

 

Un incident tragic a avut loc, luni dimineață, la  Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuro psihiatrică din Tălmaciu: un pacient a scos ochii altui pacient.

 

„În jurul orei 10.00 am fost anunțată de asistenta medicală de serviciu că s-a întâmplat ceva în pavilionul I. M-am dus în secție și am văzut beneficiarul agresor ținut de mână de infirmierul de serviciu, iar beneficiarul agresat era întins pe pat, iar asistenta medicală îi acorda primul ajutor. Între timp sunase și la salvare. Am întrebat doi infirmieri și un îngrijitor ce s-a întâmplat și mi-au povestit că agresorul era în criză de agitație psiho-motorie. A rupt perdelele din spațiul comun de recreere, infirmiera a încercat să îl liniștească, acesta însă reușind să se smulgă din mâna ei, a lovit-o și s-a năpustit asupra beneficiarului agresat, mușcându-l de gât și apoi s-a întâmplat ce știți. Nu știm ca cei doi să fi avut ceva altercații înainte. Agresorul este venit la noi de trei ani, iar cel agresat este de copil crescut aici”, spune Bianca Bobeică, directorul Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuro psihiatrică din Tălmaciu, potrivit  turnulsfatului.ro.

 

Bolnavii psihici sunt imprevizibili

 

Directoarea susține că atunci când beneficiarii centrului au astfel de crize ei pot face foarte puțin pentru a-i calma: „În afară de tratamentul pe care îl au prescris de medicii specialiști, în situații de agitație și crize majore, noi chemăm ambulanța și poliția și îi ducem la Spitalul de Psihiatrie, apoi se reîntorc la noi. Nu știu dacă am fi putut să anticipăm un asemenea caz, pentru că bolnavii psihici sunt imprevizibili. Din păcate, în afară de a cere Consiliului Județean să ne suplimenteze numărul de infirmieri, nu prea avem ce să facem”.

Centrul are angajate, acum,  37 de infirmiere care au în îngrijire 130  beneficiari.

Agresorul, mutat într-un spital de psihiatrie

Ancheta Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și cea internă demarată de directorul centrului de recuperare și reabilitare din Tălmaciu au conclzionat că agresorul, diagnosticat cu retard mintal ușor cu tulburări de comportament și elemente psihotice, reprezintă un pericol major atât pentru ceilalți beneficiari cât și pentru angajații centrului, aceștia din urmă fiind puși în imposibilitatea de a evita incidentul din cauza repeziciunii cu care a acționat bolnavul psihic. Comisia a propus mutarea beneficiarului într-o instituție adaptată handicapului (Spitalul de Psihiatrie Sibiu), pentru că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu nu este adaptat nevoilor actuale ale acestuia.

Poliția a deschis un dosar penal în acest caz, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală.

 

Victima și-a pierdut definitiv ambii ochi

Victima agresiunii a fost transportată la spital în stare de soc. Din câte se pare,  globii oculari au fost predati personalului de pe ambulanță într-o pungă. Bărbatul a fost dus la Spitalul Județean Sibiu. Acolo, în urma avulsiei (smulgerea globilor oculari) i s-a făcut toaletarea plăgii și hemostază (oprirea hemoragiei) precum și sutura conjunctivei. De asemenea, i s-a efectuat și un examen CT cranian. În momentul de față pacientul se află internat în cadrul Secției Clinice Anestezie Terapie Intensivă pentru tratament și supraveghere de specialitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *