Societatea Timișoara, mesaj pentru CSM, după excluderea judecătorului Dănileț: „Jos mâinile de pe Justiție!”

Societatea Timişoara a transmis, marţi, un mesaj după decizia Consiliului Superior al Magistraturii de excludere a judecătorului Cristi Dănileţ. ”Jos mâinile de pe justiţie”, a transmis organizaţia, caremenţionează că mesajul transmis de politic este clar: ”Justiţia rămâne sub controlul politicului, chiar dacă instituţiile europene ne vor sancţiona”, anunță news.ro.

”Jos mâinile de pe justiţie! Am luat act de excluderea judecătorului Cristi Dănileţ din magistratură. Anunţăm pe această cale că am înţeles mesajul, care este cât se poate de clar. Justiţia rămâne sub controlul politicului, chiar dacă instituţiile europene ne vor sancţiona”, transmite Societatea Timişoara, într-un comunicat de presă de marţi seara.

Potrivit sursei citate, legile Justiţiei vor rămâne aşa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache sau Tudorel Toader.

”Legile justiţiei vor rămâne aşa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache şi Tudorel Toader, chiar dacă PNL a strâns voturi pe un discurs împrumutat din stradă, de la cei ce făceau cordoane în jurul palatelor de justiţie pentru a-i apăra pe magistraţi. Un troc acceptat de toată lumea: control politic asupra justiţiei contra pensii speciale intacte. Aşadar, ne este perfect limpede: magistraţii care nu acceptă noua ordine vor fi excluşi din magistratură. Gestul CSM-ului se adresează şi societăţii civile, pe care o îndeamnă să nu-şi mai petreacă iarna protestând prin pieţele oraşelor. Pentru că maşinăria, odată pornită, nu se va împiedica în manifestaţiile unor „golani” sau „huligani”. Am înţeles mesajul, dar ne rezervăm dreptul, pe care încă mai credem că îl avem, de a reacţiona”, transmite Societatea Timişoara.

Reprezentanţii Societăţii Timişoara transmit, în final, un mesaj către clasa politică.

”Şi pentru că e din nou iarnă şi amintirile sunt încă proaspete, adresăm un mesaj către clasa politică conducătoare: Jos mâinile de pe justiţie!”, transmite Societatea Timişoara.

CSM a decis, în şednţa de luni, sancţionarea judecătorului Cristi Dănileţ cu excluderea din magistratură pentru filmuleţe postate pe TikTok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.