Șoferul Cu Numere Anti-PSD: Clasarea E Normală

Răzvan Șerbănescu a făcut primele declarații după ce Poliția a anunțat că intenționează să ceară Parchetului clasarea cauzei.

„M-am simțit nevinovat. Este un lucru normal să claseze cauza. Momentan vreau să plec la Cluj, două – trei zile. Nu am crezut că o să am probleme. Dacă încălcam regulile de circulație, înțelegeam. Puteau să mă anunțe de la intrarea în țară că nu am voie cu acele plăcuțe și le schimbam. Decizia polițiștilor am văzut-o pe rețelele de socializare, nu m-a anunțat nimeni oficial. Nu regret că mi-am pus numerele acelea, nu mi s-au părut obscene”, a declarat Șerbănescu.

Anchetatorii au clasat dosarul deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu, șoferul al cărui număr de înmatriculare anti-PSD a născut un scandal fără precedent în România. El va putea circula cu numerele permanente ca urmare a faptului că autoritățile suedeze i-au retras numerele cu mesajul obscen.

Șoferul mașinii cu număr anti-PSD, care luni a rămas fără permis și fără plăcuțele de înmatriculare, a venit, din nou, astăzi dimineață la Poliție. Răzvan Ștefănescu speră să-și recupereze permisul de conducere, spunând că este șofer profesionist și documentul îi este absolut necesar. „Dacă Poliția mi-ar fi spus sau mi-ar fi dat o notă că trebuie să schimb plăcuțele personalizate, le-aș fi schimbat. Dar dacă le-aș fi schimbat de capul meu aș fi făcut o ilegalitate”, a declarat Răzvan Ștefănescu.

Poliția Română a făcut luni după amiază precizări în scandalul plăcuțelor de înmatriculare care conțin un mesaj ofensator la adresa PSD. Șoferul a rămas fără permis și fără plăcuțele de înmatriculare și acuză Poliția că a făcut un abuz, întrucât a intrat legal în țară.

Numerele provizorii sunt valabile doar pe teritoriul țării și nu pot fi folosite fără accept pe teritoriul țării noastre, spun polițiștii.

Ei au admis că legea îi depășeste: Este o situație inedită!, a spus reprezentantul Poliției Rutiere. El a spus că se vor lua măsuri față de echipajele anterioare care nu au dispus sancționarea șoferului. Polițiștii au reclamat și faptul că numărul de înmatriculare nu conținea și cifre așa cum prevede legislația.

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a anunțat că bărbatul care conducea autoturismul cu numărul de înmatriculare M..E PSD s-a ales cu un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România. Bărbatul a rămas fără permis și fără numerele de înmatriculare.

Poliția Română spune acum însă că referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.
În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 soluția de clasare a cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.