Soldaţii ucraineni se antrenează pe obuzierele primite de la SUA. Cât armament a ajuns în Ucraina

Ucraina a desfăşurat în linia frontului multe dintre noile sale obuziere M777 primite de la Statele Unite, iar Washingtonul a livrat toate cele 90 de piese de artilerie, cu excepţia uneia, conform ambasadei americane la Kiev. Mai multe imagini cu soldaţii care sunt antrenaţi de americani au fost postate pe reţelele de socializare.
Reuters a scris că livrarea de obuziere M777 implică o cheltuială uriaşă a SUA pentru a sprijini Ucraina în război.

Armata Ucrainei a postat imagini cu soldaţii care sunt antrenaţi de americani să folosească obuzierele.

„Obuziere M-777 în acţiune. Fac parte din cel mai recent pachet de 800 de milioane de dolari al Statelor Unite pentru forţele armate ucrainene. Toate, cu excepţia unuia dintre cele 90 de obuziere trimise de Statele Unite, sunt acum în Ucraina, multe fiind desfăşurate în linia frontului”, arată sursa citată.
Ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba s-a întâlnit duminică, în marja reuniunii informale NATO de la Berlin, cu secretarul de stat american Antony Blinken, precizând că Ucraina va beneficia de „mai multe arme şi alte ajutoare, care sunt în drum spre Ucraina”.

Obuzierul M777 a fost dezvoltat de BAE Systems Land Systems şi se găseşte în dotarea armatei americane, canadiene şi indiene.

Acesta are o putere de foc egală cu cea a sistemelor remorcate de 155 mm din generaţia actuală, la mai puţin de jumătate din greutate. Este echipat cu o ţeavă de calibru 39 şi distanţa maximă de tragere este de 24,7 km -30 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.