Solicitarea lui Alexandru Vișinescu de întrerupere a executării pedepsei a fost respinsă de instanță

Curtea de Apel București a respins, joi, solicitarea de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, formulată de Alexandru Vișinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat. Acesta execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității și a cerut întreruperea executării pedepsei, pe motiv că problemele sale medicale nu pot fi ținute sub observație la Spitalul Penitenciarului Jilava, unde se află în prezent. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petentul-condamnat Vișinescu Alexandru, cerere având ca obiect întreruperea executării Sentinței penale pronunțate de Curtea de Apel București. (…) Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București. Soluția instanței a survenit după efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă Vișinescu poate să fie tratat în penitenciar și după recomandarea din partea INML ca acesta să rămână internat pe toată durata detenției.

Alexandru Vișinescu a fost încarcerat în februarie 2016, după ce judecătorii instanței supreme l-au condamnat la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici. Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963, acesta a săvârșit, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, acțiuni și inacțiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivității reprezentate de deținuții politici încarcerați, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic. Deținuții erau supuși unor condiții de existență sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente și fără să li se acorde îngrijiri sau asistență medicală adecvate, a precizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 Sursa foto: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *