SONDAJ: Un sfert dintre români cred că Dăncilă este…idioată!

Viorica Dăncilă are din nou probleme! Românii consideră că politicienii care candidează la alegerile europarlamentare au un coeficient de inteligență scăzut, sub media stabilită de J. C. Raven (autorul testului de inteligență Raven). Astfel, potrivit unui studiu efectuat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) din București, privind percepția coeficientului de inteligență al principalilor candidați la alegerile europarlamentare din 26 mai, premierul Viorica Dăncilă, fost și cel mai probabil europarlamentar, are cel mai scăzut IQ, consideră românii.

Un sfert dintre români consideră că Dăncilă are o deficiență mintală gravă (idioțenie). Mai mult, aproape 15% cred că aceasta are o deficiență mintală medie (imbecilitate), în timp ce 11,5% dintre cei chestionați spun că Dăncilă are o deficiență mintală ușoară (debilitate).

Media IQ rezultată pentru Viorica Dăncilă este de 56,6. Asta înseamnă că românii au încadrat-o în grupul de IQ 50-69 – deficienţă mentală uşoară (debilitate)

Una dintre întrebările din sondaj a fost:

„Pe o scală de la 1 la 140, unde un scor între 1 şi 19 înseamnă deficienţă mintală gravă (idioţenie), iar între 120 şi 140 înseamnă inteligenţă foarte ridicată, ce coeficient de inteligenţă credeţi că au următorii posibili viitori europarlamentari?” Cu media de 56,6, Viorica Dăncilă este pe ultimul loc.

Corina Crețu, actual comisar european, ar avea în percepția românilor, cel mai ridicat coeficient de inteligență.

Totodată, sondajul arată și care sunt partidele favorite ale românilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai. În acest sens PNL conduce în clasament cu 23,7%, urmat la foarte mică distanță de PSD, care are 20% din voturi. Al treilea partid în lista preferințelor românilor este cel al fostului premier Victor Ponta, ProRomânia, cu 10,7%. Urmează PMP, ALDE, PLUS, USR, UDMR.

Sondajul a fost efectuat în perioada 12-20 ianuarie, pe un eșantion de 1099 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 120 localități urbane și rurale selectate din toate județele țării. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă din țară, cu o eroare de +/-3%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *