Sorana Cîrstea si-a donat premiul de la Fed Cup pentru a sprijini lupta împotriva mortalității infantile

 

 

Jucatoarea de tenis Sorana Cirstea s-a alaturat cauzei Salvați Copiii de combatere a mortalitatii infantile, donand premiul castigat la competitia Fed Cup in vederea dotarii Maternitatii din Targoviste cu un incubator performant, in valoare de 75.000 de lei.

 

Incubatoarele pentru copiii nascuti prematur din dotarea maternitatii din Targoviste erau deja uzate de aproape un deceniu, in conditiile in care unitatea medicala deserveste mai multe judete in ceea ce priveste cazurile severe de prematuritate.

 

Teoretic, Maternitatea din Targoviste a fost ridicata la unitate de grad III, ceea ce inseamna ca poate prelua si trata cazuri cu vulnerabilitati crescute. Cazuri care, in mod normal, erau trimise la maternitati din Bucuresti, sunt, acum, tratate aici. In realitate insa, aceasta maternitate este departe de o finantare corespunzatoare.

 

Cu toate acestea, mai ales datorita medicilor, aceasta unitate medicala face performanta, salvand copiii nascuti prea devreme.

Acesta este motivul pentru care Organizatia Salvati Copiii Romania a decis sa continue programul de combatere a mortalitatii infantile, printr-o donatie oferita acestei maternitati.

 

In Romania, doar 23 de unitati sunt de nivel III si pot prelua cazurile severe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.