Sorin Cîmpeanu: Şcoala nu te îmbolnăveşte

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, mrți seară, la Digi 24,  că riscul de îmbolnăvire cu virusul SARS CoV-2 este redus în şcoli şi că în ultima săptămână au fost închise 216 clase, la nivel naţional, dintr-un total de 136.000 de clase câte sunt în România. 

Ministrul a adăugat că rata de infectare în unităţile de învăţământ este sub media naţională.

”Cifrele la zi, cu privire la vaccinare a persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că şcoala nu îmbolnăveşte pe nimeni.

”În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că beneficiie educaţiei sunt mai mari decât riscurile.

”Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre educaţie şi sănătate. Ele nu sunt antagonice. Mi-e greu să definesc un grup ţintă al celor care nu înţeleg, dar e de datoria mea să explic faptul că beneficiile educaţiei sunt mai mari decât riscurile. Atât timp cât riscurile nu pot fi eliminate, ele trebuie gestionate”, a declarat Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *