Sorina află luni dacă poate pleca în SUA la părinții adoptivi

Judecătoria Slatina ar urma să decidă în 15 iulie dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, poate părăsi țara împreună cu părinții adoptivi. Judecătoria Slatina este a cincea instanță la care a ajuns acest dosar, deschis după ce procurorul general Bogdan Licu a cerut interdicție de părăsire a țării pentru Sorina.

Vicepreședintele Judecătoriei Slatina, Petronela Stamatoiu, a transmis că dosarul a fost repartizat unui complet specializat, pentru minori și familie.

Judecătoria Slatina este a cincea instață chemată să soluționeze ordonanța președințială. Inițial, procesul a fost deschis la Tribunalul Mehedinți după ce procurorul general a trimis acestei instanțe solicitarea de a emite o ordonanță președințială de interzicere a părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani. Această instanță și-a declinat competența către Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Au urmat Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

În cazul Sorina, procurorul general ceruse și revizuirea deciziei civile din 23 aprilie pronunțată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, „solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate.

Cererea de revizuire a adopției a fost respinsă de magistrații Curții de Apel Craiova. Adopția rămâne astfel valabilă. Decizia instanței este definitivă.
Procurorul general solicitase și suspendarea executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către familia Săcărin. Și această solicitare a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova, în 5 iulie.

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”, dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *