Sorina Pintea a dat un Ordin de ministru pentru ceva ce părea firesc: Angajări pe meritocrație

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin de ministru care face referire la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist în România. Ea a spus că scopul este eliminarea angajărilor pe bază „de orice altceva în afară de meritocrație”.

Pintea consideră că Ordinul va contracara situația neplăcur prin care angajările din anumite unități medicale se fac și pe alte criterii decât cele ale competenței și meritului.

„Astăzi (miercuri, n.r.) a apărut în Monitorul Oficial publicat Ordinul de ministru 895 privitor la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist pe teritoriul României. De asemenea, în zilele următoare vor fi publicate în transparenţă decizională Legea profesiilor medicale, precum şi acea metodologie de organizare a concursurilor pentru medicii şi personalul medical , metodologie care are la bază un singur criteriu-meritocraţia”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat că tot miercuri, Legea 282 din 2015 privind organizarea de transfuzie sanguină a fost modificată și că aceste schimbări vizează implementarea cerinţelor directivelor europene în contextul facilitării creșterii nivelului de Securitate transfuzională, asigurării optime a tratamentului și organizarea unui sistem național de hemovigilenţă funcțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *