Sorina Pintea a deschis anchetă la Spitalul din Târgoviște după decesul unui bebeluș

Un bebeluș de trei săptămâni a decedat miercuri seara la Spitalul Județean Târgoviște. Micuțul venise pe lume pe 13 decembrie, la doar 7 luni de sarcină și a avut multiple probleme încă de la naștere.

Părinții copilului acuză medicii și asistentele de  neglijență și susțin că decesul a survenit în urma unei transfuzie de sânge  pe durata căreia micuțul a fost nesupravegheat de niciun cadru medical. Tatăl copilului a făcut reclamație la poliție de moarte suspectă.

Cei acuzaţi susţin însă că băieţelul, născut prematur, avea oricum risc letal. Spitalul a făcut verificări şi a stabilit că au fost respectate procedurile. Ministerul Sănătăţii a cerut o investigaţie suplimentară.

Părinţii copilului au fost deja audiaţi de poliţişti, iar acum anchetatorii vor sta de vorbă cu medicii şi cu asistentele care au avut în grijă bebeluşul.

„Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică sunt în acest moment în spital şi verifică aceste aspecte, tot inspectorii DSP au convocat Comisia de hemovigilenţă care trebuia să fie convocată de către spital. (…) Copilul s-a născut în 13 decembrie cu o greutate 1.120 de grame, cu multiple probleme încă de la naştere. El a fost ţinut în Terapie Intensivă neonatală 11 zile, după 11 zile a fost transferat în Secţia de prematuri stabil, atât cât poate fi stabil un copil după Terapia Intensivă. A dezvoltat o insuficienţă hepatică şi anemie, de aceea a fost necesară transfuzia, care a fost efectuată. La o oră după efectuarea transfuziei, bebeluşul a decedat. Nu pot să mă pronunţ vizavi de malpraxism, pentru că specialiştii sunt cei care o vor face, cazul e din punctul meu de vedere destul de ciudat, de aceea inspectorii verifică toate aspectele. Am înţeles că şi poliţia a deschis o anchetă”, a declarat Sorina Pintea,  ministrul Sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.