Sorina Pintea  a decis: Cei doi muncitori electrocutaţi la mina Pinoasa vor fi transferaţi în Belgia

Cei doi muncitori care au fost electrocutați la mina Pinoasa, județul Gorj vor fi transferați în cursul zilei de astăzi la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia.

Transferul se va efectua cu un avion al Ministerului Apărării Naționale, iar pacienții vor fi supravegheați pe parcursul transportului de un echipaj al SMURD București.

După accidentul care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 21 iulie 2018, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală.

În cursul zilei de duminică, 22 iulie 2018, familiile pacienților au solicitat o a doua opinie și transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopții acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

De asemenea, Ministerul Sănătății a obținut  acceptul de transfer si din partea AKH Viena, dar familiile pacienților au ales transferul la centrul din Belgia.

Urmare a acestei solicitări, echipele medicale din cele două unități sanitare au analizat situația medicală a pacienților și au aprobat  transferul la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia, în cursul zilei de astăzi fiind îndeplinite toate procedurile de transfer.

Ministrul Sănătății, Sorina PINTEA a ținut legătura în permanență cu managerii spitalelor din București pentru urgentarea demersurilor privind transferul celor doi pacienți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *