Sorina Pintea, despre noul Spital Regional Cluj: Va fi organizat intr-un concept nou si modern

„Viitorul spital regional din Cluj va fi organizat într-un nou și modern concept, pe centre de servicii care vor asigura optimizarea paturilor, dar și îngrijirea multidisciplinară”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu,  secretar de stat  au participat în această dimineață la Cluj, la prezentarea modelului arhitectural al viitorului Spital Regional care se va construi în localitatea Florești.

Din anul 2017, Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicațiilor de finanțare și lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.

Din luna iunie 2018 a fost aprobată in Ministerul Sănătății o structură specifica pentru implementarea și monitorizarea proiectelor spitalelor regionale (UIMP).

Noul Spital Regional de Urgență Cluj va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență și servicii medicale din alte unități sanitare.

Spitalul va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie care va permite efectuarea de proceduri minim invazive, chiar ăn cazuri dificile, complexe, atât ăn sistem de internare continuă, cât și de zi. De asemenea, organizarea fluxului pacienților în spital va permite creșterea calității îngrijirilor, a satisfacției pacientului, raționalizarea resurselor, dar și dezvoltarea și optimizarea serviciilor de spitalizare de zi și a celor ambulatorii.

Conform planurilor, spitalul are o suprafață totală de 120 621 mp, din care cea mai mare parte (aprox. 49 000 mp) pentru servicii medicale și chirurgicale. Alți 19 000 mp vor fi destinați serviciilor de tratament.

Consultantul a estimat un cost pentru proiectarea, construcția și dotarea SRU  în valoare de aprox. 377 milioane de euro cu TVA.

Pașii următori pentru proiectul Spital Regional Cluj:

Studiu de fezabilitate final: august 2018

Primirea documentației specifice și depunerea Aplicației de finanțare la Comisia Europeană: noiembrie 2018

Lansarea licitației de proiectare: 2019

Lansarea licitației de construcție și supervizare: 2020

Finalizare  construcție, echipare, operationalizare: decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *