Sorina Pintea este însoțită de Adrian Vieriță, ambasadorul României la Națiunile Unite și de prof. dr. Alexandru Rafila, consilier personal onorific pentru sănătate publică al ministrului Sănătății

În cadrul ședinței plenare a ONU din 22 mai 2018, ministrul Sănătății a avut o intervenție în care a evidențiat importanţa accesului universal la servicii de sănătate. În centru discuțiilor s-a aflat faptul că accesibilitatea la servicii de sănătate și calitatea acestora sunt determinante pentru acoperirea universală a tuturor locuitorilor, fără ca aceasta să le afecteze bunăstarea. Creșterea acoperirii cu servicii medicale, dar și sustenabilitatea sistemelor de sănătate necesită un angajament politic clar, iar România face eforturi pentru a rezolva favorabil aceste provocări. Având Biroul Regional pentru Europa la OMS drept partener privilegiat în evaluarea sistemului de sănătate și dezvoltarea de strategii sustenabile în zonele cheie ale sectorului sănătății, Guvernul României își va asuma responsabilitatea pentru acoperirea universală cu servicii de calitate în domeniul sănătății pentru toți cetățenii săi.

Tot la Geneva, SORINA PINTEA a vizat întâlniri bilaterale cu delegațiile din Norvegia, Portugalia și Germania.

De asemenea, Ministrul Sănătății a participat la întâlniri oficiale și cu reprezentanții Băncii Mondiale și ai Fondului Global referitoare la proiectele de dezvoltare a infrastructurii din sănătate, respectiv la proiectele de susținere a programului național de combatere a tuberculozei.

SURSA FOTO:AGERPRESS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.