Sorina Pintea și experții BEI, în vizită la Craiova pentru a stabili detalii despre viitorul Spital Regional de Urgență

 

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat astăzi la masa rotundă organizată la sediul Consiliului Județean Craiova  de responsabilii Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanții BEI pe tema proiectului  de construcție a Spitalului Ragional de Urgență Craiova

În cadrul evenimentului dl. Martin Schriever, expert Banca Europeană de Investiții, a prezentat  evaluarea nevoilor și cererilor de servicii în regiunea de S-V a României, pe care Spitalul Regional care se va construi la Craiova va trebui să o acopere.

De asemenea, participanții au discutat despre cele mai bune soluții identificate pentru acest proiect.

“Mi-am dorit foarte mult să lansăm împreună  cu echipa de consultanți BEI, studiul de fezabilitate  al Spitalului Regional Craiova. Au fost întârzieri  și am avut emoții, însă acum pot spune clar că Spitalul Regional Craiova se va construi. Investițiile care se vor face în sănătate vor pune Craiova  pe un loc meritat  pe harta României. Craiova nu trebuie să fie pentru pacienți o haltă către București.  Tocmai de aceea, Spitalul Regional va avea peste 800 de paturi și un concept modern, care va oferi pacienților o mai bună mobilitate  de la o specialitate medicală la alta, în funcție de necesități. Acest spital va cuprinde toate specialitățile medicale “a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Cererea de finanțare va fi depusă la UE până la sfârșitul acestui an, odată cu cererile pentru finanțare a proiectelor de construcție a spitalelor regionale din Cluj și Iași.  În total, suma pe care o vom primi pentru cele 3 proiecte se ridică la 150 milioane de euro, iar diferența va fi suportată de la bugetul de stat.  De asemenea, autoritățile locale vor accesa fonduri europene  pentru realizarea infrastructurii necesare  celor trei spitale regionale.

Mulțumesc sincer autorităților locale din județul Dolj pentru implicare și pentru faptul că astăzi avem un proiect care cu siguranță va fi realizat” a mai declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătății, însoțită de oficialii locali, a vizitat astăzi Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” și Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *