Sorina Pintea și Raed Arafat vor să nu mai existe cazuri gen Domnul Lăzăroiu! Ei cer tranfer interclinic rapid pentru pacienții critici

 

 

Sorina PINTEA, ministrul Sănătății și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat fac apel apel la managerii spitalelor din subordinea Ministerului Sănătății pentru o mai bună coordonare și o reacție rapidă în cazul transferului interclinic al pacienților critici.

Pentru a nu mai exista situații critice, unele cu urmări nefaste, de pacienți plimbați de la un spital la altul fără a fi internați, ca în filmul “Moartea domnului Lăzăroiu”, ministrul Sănătății s-a întâlnit, miercuri după –amiază, cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, cei ai Centrului Operativ pentru Situații de Urgență ( COSU) și managerii spitalelor aflate în subordinea Ministerului Sănătății.La întâlnire au fost invitați să participle și reprezentanții ASSMB.

 

Vreau să găsim împreună soluții pentru evitarea disfuncționalităților. Nu trebuie ca pacienții să fie plimbați între spitale. Pentru un pacient critic orice secundă contează și înseamnă o șansă în plus la viață. Avem cazuri în care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului că medicul de gardă nu dorește. Se creează astfel sincope și întârzieri care pot să devină vitale”, a declarat ministrul Pintea în timpul întâlnirii.

 

Sorina Pintea a subliniat faptul că raportarea paturilor libere la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) este obligatorie.

 

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a fost de acord cu punctul de vedere susținut de managerii unităților sanitare de urgență privind necesitatea unor spitale de suport care să preia pacienții stabilizați și care necesită tratament un timp îndelungat pentru ca spitalele de urgență să poată elibara locurile pentru alți pacienți.

 

De asemenea, ministrul Sănătății a declarat că analizează posibilitatea ca în cadrul  programelor MS-Acțiuni Prioritare să fie alocate unităților sanitare care tratează urgențe grave sume suplimentare dedicate pacieților care necesită un timp mai mare de tratament.

Sursa foto: graiul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *