SpaceX a lansat cu succes un satelit luxemburghez într-o misiune NATO

Satelit de comunicații destinat extinderii razei de supraveghere NATO. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

O rachetă de tip Falcon 9, aparţinând companiei aerospaţiale SpaceX, a fost lansată miercuri de la baza Cape Canaveral, din Florida, transportând pe orbită un satelit de comunicaţii fabricat în Luxemburg, destinat să extindă raza de supraveghere NATO şi capacitatea de a împiedica atacurile cibernetice asupra membrilor alianţei, informează Reuters.
Lansarea a avut loc la 4:25 p.m. EST (21.25 GMT) de la baza spaţială Cape Canaveral, după ce o problemă tehnică a amânat lansarea cu 24 de ore. Este vorba despre cea de-a doua rachetă lansată anul acesta de miliardarul Elon Musk şi compania sa Space Exploration Technologies.

Lansarea are loc cu o săptămână înainte de data la care compania californiană are programat un foarte aşteptat prim test de zbor al puternicei rachete Falcon Heavy, care are o forţă de tracţiune de trei ori mai mare decât Falcon 9.

Lansarea de miercuri vizează un satelit de comunicaţii construit pentru LuxGovSat S.A., un parteneriat comercial între guvernul de la Luxemburg şi compania de telecomunicaţii luxemburgheză SES, parte din angajamentele asumate de acest stat faţă de NATO în domeniul apărării.

Satelitul GovSat-1 va oferi, printre altele, o mai mare protecţie cibernetică pentru partenerii Luxemburgului din Uniunea Europeană şi aliaţii NATO, printre care şi Statele Unite, a declarat ministrul apărării luxemburghez, Etienne Schneider, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi.

GovSat-1 va îndeplini o misiune civilă de securitatea telecomunicaţiilor.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/stiintatehnica/2018/02/01/spacex-a-lansat-cu-succes-un-satelit-luxemburghez-intr-o-misiune-nato–47516

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *