Primul cadru medical concediat, în urma acțiunii pacienților-spion trimiși de Sorina Pintea în spitale… o infirmieră

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a inițiat, cu mare vâlvă,  o acțiune în care a folosit “pacienți sub acoperire”, pentru a depista cadrele medicale care cer șpagă. La scurt timp de la declanșarea acestei acțiuni-spion a lui Pintea, a apărut și prima victimă care a și fost concediată, a declarat ministrul Sănătății, potrivit mediafax.ro, ținând să precizeze că prin aceste măsuri se urmărește redarea demnității profesiei medicale. Ce a uitat să precizeze, însă, este că persoana concediată  se pare că ar fi  o…infirmieră, nu un medic sau asistent medical. Bine ca nu a depistat, prin acțiunile ei de spionaj vreo femeie de serviciu care cerea șpagă.

În trei săptămâni de cand Pintea a pus bazele unui veritabil “serviciu de spionaj” în spitale, iată că unul dintre “agenții sub acoperire” trimiși de ea a depistat un caz în care actul medical a fost condiționat de șpagă, așa că a întocmit un raport pe care l-a înaintat Ministerului Sănătății.

Pacientul-spion se dusese pentru consultațiile necesare fișei medicale pentru școala de șoferi, iar un angajat al unității medicale i-a cerut, în afara taxei legale, și o mică atenție. Gestul angajatului a fost plătit scump, acesta fiind concediat.

„Sunt foarte mulți oameni cinstiți care au privit normal acest lucru, nefiind deranjați. Nu este o „vânătoare de vrăjitoare”, nu se merge cu înregistrări audio, video, nici vorbă. „Pacientul misterios” merge, vede ce se întâmplă și dacă ceva nu e în regulă face un raport pe care noi îl transmitem spitalelor”, a afirmat Pintea, care a ținut să precizeze că pacientul-spion nu este invenția ei, ci constituie o metodă care se practică de multă vreme la nivel european.

Pintea a mai precizat că implementarea acestei măsuri nu este un exercițiu de imagine al său sau al ministerului, întrucât „exerciții de imagine fac cei care doresc ceva, eu nu doresc decât să fac ordine în sistem, adică să susțin aplicarea legii “.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *