Spaima inculpaților vrea să PĂRĂSEASCĂ instanța supremă!

Una dintre cele mai temute judecătoare de la instanța supremă vrea să plece din instituție! Secţia pentru judecători a CSM urmează să decidă joi asupra cererii formulate de Ioana Bogdan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de exprimare a acordului referitor la o eventuală detaşare la Institutul Naţional al Magistraturii, în vederea ocupării unui post de formator cu normă întreagă.

Ioana Bogdan a făcut parte din completul care în luna trecută l-a condamnat pe Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, la 9 ani de închisoare, alături de judecătorii Ionuţ Matei şi Ioana Alina Ilie.

Ioana Bogdan a făcut parte şi din completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul Trofeul Calității. Ulteior, Năstase a obţinut recuzarea judecătoarei din dosarul Zambaccian, fostul premier susținând la vremea respectivă că Bogdan a fost trimisă la instanța supremă special pentru a fi condamnat el. În noiembrie 2010, Ioana Bogdan a fost numită judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până să ajungă la instanța supremă, Ioana Bogdan a fost o perioadă consilier al lui Daniel Morar la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *