Spălare de bani, la propriu, în urma inundaţiilor din Germania. Milioane de euro, curăţaţi şi uscaţi de Banca Federală

Inundaţiile puternice din landurile germane Rhineland-Palatinate şi North Rhine-Westphalia au afectat deopotrivă şi mai multe bancnote ce nu mai pot fi folosite acum. O parte dintre acestea se încearcă a fi curăţate acum într-o maşină de spălat uriaşă, în sediul din Mainz al Bundesbank, Banca Centrală a Germaniei.

Spre deosebire de un ciclu obişnuit de spălare, procesul care presupune în special uscarea lor, durează până la 10 ore.

Numeroase instituţii, oameni de afaceri şi persoane fizice au trimis deja peste 51 de milioane de euro, cash, către Bundesbank. Banii sunt înlocuiţi fără nicio taxă şi înapoiaţi oamenilor, în timp ce bancnotele care nu mai pot fi repuse în circulaţie sunt distruse.

Fotograful Boris Roessler a scris pe contul său de Instagram că ceea ce pare a fi, la propriu, „spălare de bani” reprezintă de fapt o urmare neaşteptată a inundaţiilor tragice care au lovit Germania în luna iulie:

„Bancnote distruse de ape, revărsându-se din uscătorul unei maşini de spălat în Bundesbank, Mainz, pentru a fi numărate. Până acum banca a primit în jur de 51 de milioane de euro cash, pentru a fi înlocuiţi”, scrie Roessler în dreptul imaginii postate miercuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *