Spania a cumpărat 340.000 de teste de coronavirus inutile. Ambasada Chinei spune că furnizorul ales nu avea autorizație

Autoritățile spaniole au cumpărat 340.000 de teste de coronavirus de la o companie din China, însă eficiența acestora este foarte redusă, fiind de aproximatv 30%, a scris El Pais. Ambasada Chinei în Spania a anunțat că testele au fost cumpărate de la o companie fără autorizație.

Mai multe laboratoare de microbiologie ale unor spitale din Spania au verificat kit-urile de testare provenite din China, iar rezultatele au fost descurajatoare. Testele rapide, fabricate de compania chineză Bioeasy din Shenzen, prezintă o eficiență de doar 30%, când aceasta ar trebui să fie de cel puțin 80%.

Ambasada Chinei din Spania a dat asigurări că testele au fost achiziționate de la o companie fără licență, scrie sursa citată.

Într-o postare pe contul oficial de Twitter, Ambasada Chinei în Spania a anunțat că Ministerul Comerțului din China a dat Spaniei o listă de furnizori autorizați care produc astfel de teste, iar compania Shenzhen Bioeasy Biotechnology nu se afla printre ele.

Shenzhen Bioeasy Biotechnology încă nu a obținut licența oficială de la Administrația Națională a Produselor Medicale din China pentru a-și vinde produsele”, a mai scris Ambasada Chinei pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *