Spania: Peste 260 de răniţi după prăbuşirea unui debarcader în timpul unui concert rap

Peste 260 de persoane au fost rănite duminică seara la Vigo, în nord-vestul Spaniei, după ce o porţiune a unui debarcader s-a prăbuşit în timpul unui concert de muzică rap.

Scene de panică au avut loc duminică seara, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, la Vigo, în Galicia, în timpul unui program artistic susţinut de raperul Rels B în cadrul festivalului O Marisquiño.

Potrivit BBC, o porţiune a unui debarcader a cedat, iar multe dintre persoanele care asistau la concert au căzut în mare. Poliţia a confirmat incidentul.

Platforma, plasată pe plaja oraşului Vigo, deasupra apei, era plină cu oameni care asistau la concertul artistului rap Rels B, în timpul festivalului O Marisquino.

Poliţia a confirmat că nu s-au înregistrat decese. Martorii au descris momente de panică atunci când oamenii, majoritatea fiind adolescenţi, au încercat să fugă, unii dintre ei ajungând în mare.

Mai multe echipaje de urgenţă au intervenit iar scafandrii au intrat în mare pentru a verifica dacă au existat persoane prinse sub structură.

Conform rapoartelor, incidentul a avut loc la scurt timp după miezul nopţii de duminică spre luni. Conform ministrului regional pentru Sănătate, în jur de 266 de persoane au fost rănite.

Rels B a îndemnat persoanele rănite să fie „puternice” şi a sfătuit pe oricine este îngrijorat cu privire la prietenii sau rude să contacteze punctul de informare al festivalului.

În total, 266 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele fiind în stare gravă, potrivit Ministerului regional al Sănătăţii.

Primarul din Vigo, Abel Caballero, a anunţat deschiderea unei anchete pentru stabilirea cauzelor incidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *