Speranța Cliseru, la ieşirea din Parchetul General: A dat ordin să se evacueze Piața Victoriei dar spune că nu a văzut ce se întâmpla la proteste pentru că nu era acolo

 

 

 

Speranţa Cliseru, Prefectul Capitalei, a declarat, la ieșirea de la audierile de la Parchetul General, că deși ea a fost cea care a semnat ordinul de evacuare a Pieţei Victoriei la mitingul din 10 august, a declarat că a venit la Parchet ca martor, subliniind că nu a fost prezentă la protest. Asta în ciuda faptului că maiorul care a coordonat intervenţia jandarmilor a spus că ei au fost împreună în acea noapte.

Aş vrea să fac câteva lămuriri. Eu vreau să vă asigur că am respectat legea cu stricteţe, contrar a ceea ce s-a încercat sau vehiculat în spaţiul public, nu înţeleg de ce au vrut să denigreze instituţia prefectului, noi nu facem politică, noi respectăm legea prefectului. Să aveţi încredere că noi respectăm legea. Nu pot detalia sau explica modul în care alte instituţii au acţionat. Eu vorbesc doar despre mine. Am respectat legea şi acel ordin de intervenţie a respectat legea. V-am răspuns că a fost legea respectată. (…)Nu m-am întâlnit (cu ministrul de Interne. n.r.). Nu pot să comentez, v-am spus doar că legea a fost respectată. (…) Nu am dat ordin să fie rănit cineva. (…) S-a respectat legea. Nu am văzut cu ochii mei (violenţele de la prostest, n.r.), pentru că nu eram în Piaţă ”, a declarat, potrivit Mediafax, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *