Speriat de anticipate, aliatul liberalilor, Tăriceanu, cere Guvernului Orban să renunţe la OUG pe alegeri parlamentare

Călin Popescu Tăriceanu îi cere Guvernului Orban să nu publice Ordonanţa de urgenţă privind alegerile parlamentare în Monitorul Oficial. Liderul ALDE este nemulţumit de faptul că cetăţenii pot vota la alegerile parlamentare, indiferent de locul în care se află.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine, într-o postare pe Facebook, că OUG privind alegerile anticipate este „o palmă dată democraţiei”.

„Este o palmă dată democraţiei. Aş fi mers mai departe şi aş fi spus că este un adevărat atentat la democraţie dacă ea nu ar avea şi prevederi pozitive, precum mărirea numărului de parlamentari pentru românii care trăiesc în străinătate. Însă, asta nu justifică sub nicio formă legalizarea turismului electoral”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Mai mult, liderul ALDE acuză Guvernul Orban că prin OUG pe alegerile parlamentare se pregăteşte de „o mare fraudă electorală” sau face tot posibilul să enerveze partidele politice pentru a pleca acasă.

Guvernul a adoptat la începutul lunii OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare, care vizează şi creşterea numărului de parlamentari pentru diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *