Spitalul Colentina, din București,  devine, integral, spital-COVID!

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat,  duminică seară, la Digi24, că a  fost semnat de  către  secretarul de stat Raed Arafat ordinul  prin care  Spitalul Colentina, din București,  devine,integral, spital-COVID,  ceea  ce  va genera  3-400 de locuri noi la ATI. De asemenea, s-a  luat decizia  ca  asistentele  și  medicii din  scolile aflate  în scenariul  roșu  să fie  detașați în spitalele COVID-19.

„Se semnează acum un ordin de ministru și de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 3-400 de locuri la ATI. Asta este o veste nemaipomenită. La Spitalul „Marius Nasta” a fost trimisă o unitate mobilă și vor fi detașați medici pentru a asigura această unitate mobilă.

Tot legat de lipsa paturilor pentru bolnavii afectați de pandemie, spitalele Floreasca și Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru spitalul modul din Elias. S-a luat decizia de către Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educației, ca medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu să fie detașați la spitalele care tratează pacienți bolnavi de COVID”. a declarat prefectul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *