Spitalul Județean Sibiu, fără paturi libere, la ATI, pentru pacienții cu coronavirus

România a  înregistrat, sâmbătă, 1.225 de noi cazuri d e infectare  cu  coronavirus și 36 de decese, în doar 24  de ore. De asemenea, sâmbătă, la ATI, se  mai aflau  internați 401 pacienți cu COVID-19. În acest  condiții, situația  din spitale devine dramatică, pentru că locurile din secțiile ATIdevin insuficiente.

La Spitalul Judeţean din Sibiu, toate cele 12 paturi pentru pacienții COVID de la secția terapie intensivă sunt ocupate. Asta în timp ce numărul de cazurilor din județ se află în creștere.

“Din păcate, ne aflăm în situația ca toate cele 12 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 să fie ocupate. O parte dintre pacienții internați la clinica de infecțioase au avut o evoluție nefavorabilă și au fost transferați pentru suport respirator la ATI. Pe de altă parte, am primit cazuri de ATI din alte județe unde numărul de locuri era depășit. Dacă mai apare un caz, vom solicita Centrului Național să ne găsească un loc pentru această categorie de pacienți. Ne confruntăm cu o creștere de cazuri care ne-a ocupat și restul paturilor, motiv pentru care DSP a făcut și demersuri către Ministerul Sănătății ca și celelalte spitale din Sibiu să devină spitale suport”, a declarat, potrivit digi24.ro,  Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *