Spitalul mobil din Leţcani pune  lacătul pe  ușă. Managerul susține  că  pentru  igienizare, nu din  cauza penelor dese de curent și a faptului că sunt 17 grade  Celsius  în  saloane

Spitalul mobil de la Leţcani va fi închis, vreme de câteva zile, pentru lucrări de igienizare şi dezinfecţie. Managerul  Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu, a  dedclarat, miercuri seară, că măsura  se  impune  din  pricina faptului că unitatea  medicală este  neigienizată de  câteva  luni. Mai mult, dr.  Toșu  a ținut  să  precizeze  că  închiderea nu are legătură cu frigul din saloane cauzat de penele de curent tot mai dese din ultima perioadă.

Din cei 17 pacienţi cu COVID-19 de la spitalul mobil de la Leţcani, doi se află la Terapie Intensivă. Ei vor fi transferaţi, joi, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Ceilalţi 15 pacienţi cu forme medii de boală vor fi duşi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Săptămâna viitoare, spitalul mobil de la Leţcani va putea face din nou internări”, a mai declarat medicul Florin Roşu.

El a spus că este decizia mutării bolnavilor la unităţi medicale din municipiu nu are legătură cu faptul că se anunţă zile geroase la Iaşi, iar în saloanele spitalului mobil în unele zile temperatura a coborât şi la 17 grade.

Spitalul mobil de la Leţcani, ce a  costat  peste 13 milioane  de  euro,  a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, la câteva luni după ce zecile de containere care compun unitatea medicală au fost aduse din Turcia de către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *