Spondiloza cervicală are o componentă genetică. Ce să faci ca să scapi de dureri
Boală a coloanei vertebrale, spondiloza cervicală afectează vertebrale şi discurile intervertebrale din zona cervicală. Cel mai frecvent boala afectează persoanele trecute de 40 de ani şi, în afară de o serie de posibile cauze, are şi o componentă genetică.
Cea mai frecventă afecţiune a coloanei vertebrale în rândul persoanelor adulte, spondiloza cervicală te poate lăsa cu gâtul înţepenit.
Simptome
– dureri în zona gâtului
– gât înţepenit
– ameţeli
– dureri de cap
– dureri de umeri
Diagnosticul se pune la neurolog
Pentru a stabili un diagnostic de spondiloză cervicală este nerecasr un control neurologic. Se va testa mobilitatea coloanei cervical şi se vor efectua radiografii şi timografii pentru a se stabili dacă nervii şi măduva spinării au fost afectate.
Cum se tratează
Tratamentul spondilozei cervicale presupune administrarea de antiinflamatoare şi exerciţii de kinetoterapie pentru întărirea musculaturii gâtului şi umerilor. De asemenea, este indicat şi masajul terapeutic sau, în funcţie de recomandarea medicului, şedinţe de fizioterapie cu ultrasunete şi laserterapie. În plus, există o mulţime de staţiuni balneare unde se efectuează tratamente specifice menite să rezolve această problemă medicală. Pentru a evita durerile, persoanele care suferă de spondiloză cervicală trebuie să nu doarmă pe perne înalte.
Frunza de brusture face minuni
O frunză de brusture, proaspăt culeasă, se ţine 10 minute în spirt medicinal şi apoi se înveleşte într-un tifon şi se aplică pe ceafă. Cataplasma se fixează cu o faşă şi se ţine până dimineaţa. Vreme de o săptămână trebuie să faceţi această terapie în fiecare seară iar durerile cervical se vor atenua sau chiar vor dispărea şi veţi putea mişca mult mai uşor capul. Pentru durerile lombare sau alte afecţiuni reumatice puteţi aplica aceeaşi terapie.
15 minute pe zi de gimnastică medicală sunt recomandate persoanelor care suferă de spondiloză cervicală