Stadioanele premierului

Luni seara, la postul România Tv, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a avut o nouă declarație năucitoare. Întrebată fiind dacă România va finaliza lucrările la stadioanele ce vor fi utilizate în cursul Campionatului European de Fotbal din 2020, premierul a declarat că „Se vor face. Ați văzut deja că sunt trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid și.. Giuleștiul, Dinamo Rapid și Giulești.” După ce i s-a atras atenția de către moderator, Dăncilă a revenit și a spus: „Dinamo, Giuleşti şi Arcul de Triumf, cel de rugby. Se fac cele trei stadioane.”

În prezent doar stadionul Giulești s-ar afla în grafic, stadioanele Steaua și Arcul de Triumf fiind în stadiul în care încă se caută constructori. Privitor la stadionul Dinamo, acesta are o situație juridică mai complexă, fapt ce face să fie puțin probabil ca acesta să fie gata până la termenul propus. Anul viitor vor veni la București inspectorii UEFA, aceștia urmând să analizeze stadiul în care se află lucrările pe care autoritățile române s-au angajat că le vor finaliza în calitate de co-organizatori ai campionatului.

Momentan încă nu a fost abordată tema extinderii rețelei de metrou până la Aeroportul Otopeni, altă lucrare asumată de autorități ce are șanse minime să fie finalizată la termen.

 

Sursa foto: Wikipedia