Starea civilă din Suedia respinge prenumele ”Vladimir Putin”

Starea civilă suedeză a refuzat ca un cuplu să-şi numească fiul ”Vladimir Putin”, apreciind că numele preşedintelui rus intră în categoria interzisă a prenumelor ”nepotrivite”, au anunţat luni autorităţile, relatează AFP. ”Prenumele nu trebuie să ofenseze şi să nu antreneze o jenă a persoanei care poartă numele şi nici să nu fie considerat nepotrivit din vreun motiv”, a decis fiscul suedez, competen în materie.

”Numele de familie nu convin ca prenume, iar acest lucru se aplică de asemenea numelor care seamănă numelor de familie”, apreciază Skatteverket în această decizie, la începutul lui septembrie. Părinţii, care locuiesc într-un sătuc din sudul Suediei, au ales să-şi numească fiul ”Vladimir Putin”, trascrierea curentă a numelui preşedintelui rus în suedeză şi engleză.

Fiscul suedez a refuzat să considere că ”Vladimir” şi ”Putin” pot fi considerate drept două prenume distincte.

”Autoritatea fiscală decide în această speţă că această combinaţie Vladimir Putin trebuie apreciată în totalitatea ei”, a stabilit ea.

Drept consolare, scrisoarea prin care se anunţa respingerea cererii conţinea un nou formular de înregistrare a prenumelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *