Starea de alertă, modificată

Premierul Florin Cîțu a explicat că în cursul acestei zile va avea loc o ședință de Guvern prin care se va modifica hotărârea care reglementează starea de alertă și vor fi adoptate măsurile de relaxare deja anunțate.

”Astăzi, după ce mă întorc din Suceava, vom avea o ședință de Guvern pentru a adopta măsurile care se vor aplica de mâine: fără mască în spații publice, deschiderea evenimentelor.

Pe rând le vom lua pe toate și le vom explica cum se vor aplica. Ulterior, vom pregăti măsurile pentru 1 iunie. Noi am luat aceste măsuri mai repede pentru că am văzut că avem o rată de vaccinare peste așteptări și le-am arătat românilor că merită să te vaccinezi.

Ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat pentru că știm faptul că este foarte ușor să înlături o restricție, dar foarte greu să o impui.”, a spus Florin Cîțu.

Organizatorii de evenimente pot să primească mai multe persoane dacă se asigură că acestea sunt vaccinate.

„O să luăm o decizie în privința persoanelor vaccinate, dar dacă organizatorii își asumă că o să fie doar persoane vaccinate o să fie fără restricții. E decizia organizatorului dacă vrea să aibă mai multe persoane la eveniment”, a spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *