Starea De Beţie L-a Scăpat Pe Boureanu De Puşcărie!

Fostul deputat PSD, Cristian Boureanu, a fost cel care a generat conflictul cu agentul de Poliţie Rutieră, prin refuzul nejustificat de a prezenta documentele, iar gestul de a prinde mâna unui om al legii în portiera autoturismului şi de a-l lovi a adus o grave prejudicii autorităţii statului! Asta susţin judecătorii în motivarea de condamnare cu suspendare a lui Cristian Boureanu pentru ultraj. Cu toate că judecătorul consideră deoseibit de grave faptele lui Boureanu, acesta a subliniat că executarea pedepsei în regim de detenţie ar fi o măsură excesivă având în vedere că fostul deputat are un domiciliu stabil, nu are antecedente penale şi ar fi conştientiyat că săvârşirea altor infracţiuni pe viitor l-ar putea trimite după gratii.

În plus magistratul subliniază că Boureanu ar trebui să aibă un comportament care să fie ca un exemplu având în vedere funcţiile de demnitate publică ocupate de acesta în statul român.

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Cristian Boureanu la 2 ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj şi o perioadă de încercare de trei ani. Iubita lui Cristian Boureanu, Laura Dinca, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Bucureşti. De asemenea instanţa a mai decis ca Boureanu să-i plătească 7.000 de euro despăgubiri morale poliţistului pe care l-a agresat, dar şi 6.000 de lei cheltuieli judiciare. Fostul deputat trebuie să execute 100 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să se înscrie într-un program de reeducare.

Instanţa a decis ca ADN-ul lui Boureanu să fie stocat într-o bază specială de date biologice.

„Instanta observa ca inculpatul, in pofida poziţiei sale de nerecunoaştere, poate reflecta mai mult la consecinţele condamnării pe care o va suferi şi astfel îşi va ajusta conduita pe viitor, sub imperiul măsurilor de supraveghere la care va fi supus pe durata termenului de supraveghere. (…) Pe de altă parte, inculpatul a comis faptele în stare de beţie, împrejurare ce nu îi înlatură vinovăţia (intoxicaţia cu alcool nefiind involuntară şi totală), însă, având în vedere că după ce efectele acesteia au trecut, inculpatul a manifestat un comportament normal şi şi-a cerut scuze (împrejurare ce rezultă din declaraţiile inculpatului în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţii), denotă totuşi că, în mod obişnuit, inculpatul nu are un asemenea comportament, arată judecătorul în decizia de condamnare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *