Start la BAC! Astăzi, proba scrisă la Limba Română

 

 

Emoțiile le au început! Luni, la ora 09.00, este prima zi a sesiunii 2018 a examenului de Bacalaureat. 127000 de absolvenți de liceu, din cei 136.771 înscrişi pentru această sesiune, sunt așteptați la proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Intrarea în sălile de examen, intrarea ultimului elev s-a făcut până la ora 08.30, pe baza actului de identitate valabil, iar testul a durat 3 ore.

 

 

Elevii au avut de analizat, la subiectul al treilea, la profilul real, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la profilul uman a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Fiecare subiect are câte trei părţi a 30 de puncte, iar 10 puncte sunt alocate din oficiu.

În acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat 440 de centre de examen în toată ţara. Subiectele şi baremul examenului de Limba şi Literatura Română vor fi publicate luni, la ora 15:00, pe site-ul edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iuulie, până în prânz, după care candidaţii au timp să depună contestaţii până la ora 16:00. Pentru soluţionareea acestora este alocat intervalul 5-8 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie, atât la sediile liceelor, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Celelalte probe ale acestei sesiuuni de Bacalaureat sunt programate pe 26 iunie, la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie la matematică sau istorie şi pe 28 iunie, proba la alegere, în funcţie de specializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *