Statele Unite au introdus noi sancțiuni împotriva a 12 companii rusești

Statele Unite au introdus noi sancțiuni împotriva a 12 companii rusești care ar dăuna intereselor naționale americane.Toate companiile vizate își desfășoară activitatea în domenii de cercetare și exploatare terestră și subacvatică. Wasingtonul le-a interzis să procure orice produse și tehnologii americane, inclusiv programe de computer. Sancțiunile intră în vigoare începând cu 26 septembrie.

Totodată, sancțiunile vor fi aplicate și oricăror altor organizații din lume care vor decide să livreze companiilor rusești din lista neagră produse americane.În afară de companii rusești, pe lista au fost adăugate persoane juridice din Belarus, Iran, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Hong Kong.
Aceste sancțiuni vin la mai puțin de o săptămână după ce Departamentul de Stat a inclus alte 33 de companii rusești în lista de sancțiuni.

SUA au impus primele sancțiuni contra oficialilor și companiilor rusești după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014. Apoi au urmat sancțiuni pentru declanșarea și susținerea conflictului din Donbas. Următorul pachet de sancțiuni a viza implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA.

Ultimul pachet de sancțiuni a vizat otrăvirea fostului agent GRU Serghei Skripal și a fiicei acestuia Iulia în orășelul britanic Salisbury.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *