Stelian Ion: CCR a decis, la comanda politică, aministia plagiatorilor. Premierul Ciucă poate sta liniştit

„Plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obţinut prin furt intelectual”, a afirmat Stelian Ion. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă, de exemplu, poate sta liniştit acum, deoarece CCR a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă „nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”. „E ca şi cum, dacă ai furat o maşină şi ai apucat să te plimbi cu ea, o poţi păstra. Nu mai contează că ai furat maşina”, mai spune deputatul USR.

„Plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obţinut prin furt intelectual. Premierul Ciucă, de exemplu, poate sta liniştit acum. CCR a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă „nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”. E ca şi cum, dacă ai furat o maşină şi ai apucat să te plimbi cu ea, o poţi păstra. Nu mai contează că ai furat maşina. Este odios ce se întâmplă la CCR. Legea actuală prevedea posibilitatea retragerii titlului de doctor ca măsură în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională. Anulând această posibilitate, CCR contribuie la perpetuarea imposturii academice. Este, până la urmă, tot o formă de amnistie pentru furtul intelectual, decisă la comandă politică de o majoritate toxică de la CCR”, a scris, citat de news.ro, Stelian Ion, miercuri pe Facebook.
Curtea Constituţională a decis, miecuri, cu majoritate de voturi, că articolul din lege referitor la retragerea titlului de doctor este constituţional doar dacă se referă la cel care „nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *