Stelian Ion se minte singur: Prea mulţi bani nu sunt, dar eu trag nădejde că în perioada următoare se va discuta. Nu avem o problemă serioasă cu corupţia nu avem în sistemul judiciar

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, vineri seară, că nu sunt prevăzuţi prea mulţi bani la rectificarea bugetară pentru ministerul pe care-l conduce, dar are speranţe că situaţia se va îmbunătăţi, după discuţii. Ministrul afirmă că sunt multe investiţii în derulare care trebuie să continue. De asemenea, Stelian Ion a precizat că Secţia specială, unde există doar şase rechizitorii, a cheltuit, de la înfiinţare până în ianuarie, 17 milioane de lei.

”Prea mulţi bani nu sunt, dar eu trag nădejde că în perioada următoare se va discuta şi se vor aşeza altfel lucrurile pentru că, într-adevăr, este nevoie de bani. Avem investiţii în derulare, sunt săli de instanţă care unele sunt în construcţie, altele în renovare, sunt salarii din hotărâri judecătoreşti care nu sunt plătite (…) se vor putea pune popriri, dar eu sper că nu se va ajunge acolo. Avem investiţii legate de dosarul electronic”, a declarat, vineri seară, la B 1 TV, Stelian Ion, întrebat despre rectificarea bugetară.

Întrebat dacă crede că nu a primit mai mulţi bani, potrivit draftului, din cauză că este ministru USR PLUS, Stelian Ion a afirmat: ”Nu vreau să cred aşa ceva, nu cred asta. Eu cred că se vor reaşeza..”.

Întrebat despre cât a cheltuit Secţia specială – despre a cărei desfiinţare se tot vorbeşte – Stelian Ion a precizat că 17 milioane de lei, de la operaţionalizare până în ianuarie 2021.

”S-au cheltuit 17 milioane de lei – o sumă considerabilă, având în vedere că acolo sunt şase rechizitorii. Nu este o fabrică care produce şuruburi, dar faptul că niciun rechizitoru nu a fost întocmit pentru fapte de corupţie în perioada asta ar trebui să ne dea serios de gândit, pentru că aceast secţia a fost concepută de Liviu Dragna pentru a ţinti către anumiţi clienţi incomozi şi pare că a fost creată şi pentru a proteja anumite zone”, a mai declarat ministrul.

Acesta afirmă că nu există o problemă serioasă cu corupţia în sistem, dar trebuie avută şi asta în veere pentru că altfel ar putea să apară.

”O problemă serioasă cu corupţia nu avem în sistemul judiciar însă – şi o spun cu toate responsabilitatea – dacă această secţie va continua să existe şi dacă nu ne vom ocupa şi de asta, aşa cum pe un teren viran apar bălări, aşa va apărea şi corupţia în sistemul judiciar”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit primei variante a rectificării bugetare, Ministerul Justiţiei ar urma să primească puţin peste 13 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *