Stenograme DNA: Șpagi în bani, pamperși și… găleți cu Vinarom pentru contracte cu CNAS

 

 

Dezvăluiri șocante în cazul fraudelor de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. DNA cercetează zeci de angajați din sistemul sanitar ce decontau serivicii medicale pe care nu le prestau și care, potrivit stenogramelor din dosar, ofereau șpăgi. Uneori bani, alteori diverse.

„Si maine ma duc la ora 11 sa vorbesc cu doctorita si cu asistenta-sefa de la Chirurgie plastica, care deja mi-a zis de-acuma, o sa ne dea tot! Numai ca la un numar de dosare o sa facem noi o intelegere cu ei, la un numar de 50-60 de dosare, le facem si lor o… N-auzi, fata, ce duc astia la 50 de dosare? Cica doua galeti de Vinarom?”, se arată în una din stenograme.

„Dar pe asistenta sociala, deci, unde sunt astia…”, „Da, deci, am vorbit cu ea, poate facem si o colaborare cu azilul asta. Ai inteles? Ca ei primesc de la Primarie fonduri!”

„Si i-am zis: Dom’le, daca ne dati un numar de pacienti, putem sa facem si-o sponsorizare in Pampers! Ca mie Elena mi-a zis chestia asta cu…, sa ii atrag si cu pampersii, stii?!”, „Asa. Si zic: Facem o sponsorizare in pampersi, nu stiu ce, ce aveti nevoie! Stii?”, „Si ea a zis ca majoritatea pacientilor…, a zis ca, cam 70% sunt cu pampersi!”, „Deci inseamna ca sunt toti mai ramoliti! Stii?”.

„I-am zis ca-i fac… mi-a lasat copie dupa buletin sa-i fac contract de colaborare, cum ai zis tu, ca mie mi s-a parut….! Fata, ti-am zis, o doamna coconoasa, adica, puii mei!”, „Si mi s-a parut super ok femeia! Ti-am zis, a zis ca…. I-am zis o suta de lei pe dosar, i-am zis bla-bla-bla, am stat foarte mult cu ele de vorba. Aialalta mi-a zis ca putem colabora mai mult pe Ilfov, pe Peris, pe nu stiu ce! Stii?”, explica Adriana Rosmenteniuc, administrator al unei firme de ingrijiri medicale la domiciliu, care s-a straduia sa obtina cat mai multe contracte de la spitalele din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *