Stoltenberg avertizează Moscova în privinţa recunoaşterii regiunilor separatiste din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat marţi Moscova în privinţa recunoaşterii auto-declaratelor ‘republici populare’ Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, transmite Reuters.

‘Dacă aceasta se va întâmpla, va fi încă o încălcare grosolană a integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei, întrucât nu există niciun dubiu că Doneţk şi Lugansk sunt parte a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional’, le-a declarat Stoltenberg reporterilor la Bruxelles.

‘Prin urmare, o astfel de recunoaştere ar fi o încălcare a dreptului internaţional şi a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei. Nu doar atât, dar va fi şi o încălcare a acordurilor de la Minsk, aşadar va face şi mai dificil să se găsească o soluţie politică bazată pe acordurile de la Minsk’, a adăugat el.

Duma de Stat de la Moscova a votat marţi un apel adresat preşedintelui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a anunţat preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.