Studiu Bestjobs: 55% dintre români ar vrea să lucreze în altă ţară

Mai mult de jumătate dintre români (55%) şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internaţional de către Bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, şi The Boston Consulting Group, cel mai mare consultant de business din lume.

Printre cele mai importante motive pentru care românii ar alege să lucreze într-o altă ţară se numără dorinţa de a avea un trai mai bun, instabilitatea politică din România, accesul la servicii guvernamentale şi sociale mai bune şi oportunităţi mai bune de carieră.

Cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare.

România se află pe acelaşi palier cu state precum Austria, Germania, Italia, Irlanda, Belgia sau Danemarca în ceea ce priveşte dorinţa de mobilitate a forţei de muncă (între 50% şi 60% dintre respondenţi).

În ceea ce priveşte top 10 ţări unde şi-ar dori să lucreze, românii au ales state precum Germania, Marea Britanie, Franta, Elvetia, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia si Italia. În acelasi timp, România a fost şi ea nominalizată în top 5 state în care şi-ar dori să lucreze respondenţii din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar.

La nivel global, topul celor mai atractive ţări în care candidaţii ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia şi Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *