SUA a atribuit cel mai mare contract naval din istoria sa: 22 de miliarde de dolari pentru fabricarea a nouă submarine de atac

190831-N-N0101-160

Marina SUA a atribuit un contract de 22 de miliarde de dolari companiei General Dynamics Electric Boat pentru fabricarea a nouă submarine de atac de tip Virginia Block V, informează Business Insider.

Contractul ar putea fi suplimentat cu alte 2 miliarde de dolari în cazul în care Marina SUA decide să comande şi un al zecelea submarin.

„Multă muncă grea depusă de întreaga echipă pentru structurarea contractului într-un astfel de mod încât să echilibreze riscul între guvern şi constructorul naval”, a declarat James Geurts, secretar asistent al Marinei pentru cercetare, achiziţii şi dezvoltare.

Guerts a declarat că dacă se adaugă la contract şi valoarea echipamentelor furnizate de guvern, atunci totalul ajunge la aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Primul vas de tip Virgina Block V, SSN 802, este în acest moment în stadiu de construcţie, însă nu include Modulul Virginia pentru Încărcătură Utilă, care include sisteme suplimentare de lansare pentru rachete de croazieră. Următorul vas de acest tip, SSN 803, va include noul modul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *